7.2.2019
V únoru celá Itálie žije karnevalem a my pochopitelně nechceme zůstat pozadu. Letos to při karnevalové večeři v kuchyni rozbalí Pasquale Laera, mladý talentovaný šéfkuchař michelinské restaurace La Rei z Piemontu. Svoji první michelinskou hvězdu získal v 25 letech.
Společnost mu bude dělat Valter Fissore, spolumajitel vinařství Elvio Cogno, které proslavilo zejména Barolo Ravera. Vína z produkce Elvio Cogno patří mezi nejlepší v Piemontu a tak není divu, že se vinařství dostalo do výběru TOP 100 světových vinařství 2018 v hodnocení magazínu Wine&Spirits.
V Konírně se sejdeme 28. února v 19.30 a než začne období půstu, pořádně se najíme a napijeme. Převleky, masky či škrabošky jsou vítaným zpestřením večera a je jen na vás, v jakém kostýmu dorazíte. A protože pravý karneval se neobejde bez muziky, bude i tentokrát v Konírně hodně veselo.
Cena večeře je 2 490 Kč
Svá místa si můžete rezervovat on-line.
Těšíme se na vás
Jiří Jelínek a všichni ve Wine Food the Italians
Langhe Nascetta di Novello DOC, Elvio Cogno, 2017
Polentina liquida, calamari e peperone di Senise
Krémová polenta s kalamáry a paprikami Senise
Langhe Nascetta di Novello DOC, Elvio Cogno, 2017
Triglia, cavolfiore e arachidi
Parmice s květákem a arašídy
Langhe Nebbiolo DOC, Elvio Cogno, 2017
Risotto al parmigiano e fondo di verdure servito nella forma di parmigiano
Risotto podávané v parmazánové formě
Barbera d‘Alba DOC, Prephylloxera, Elvio Cogno, 2016
Fassona in crosta di midollo, topinambur e patate
Hovězí Fassona v morkové krustě, topinambur a brambory
Barolo DOCG, Ravera Bricco Pernice, Elvio Cogno, 2013
Mela, caramello e vaniglia
Jablko, karamel a vanilka
Moscato d‘Asti DOCG, Elvio Cogno