Zuppa d'orzo trentina

Tradiční recept z Trentina máme přímo z mlýnu Tamanini, odkud kroupy z bílého ječmene sami dovážíme. Mlýn vlastní rodina von Berg, která spravuje i mlýn Merano a má více než 600letou mlynářskou tradici, která se předává z generace na generaci. Kroupová polévka je zdravá a lehká, obsahuje totiž hodně vlákniny.

Ingredience (4 porce) Kroupy propláchněte ve vlažné vodě, sceďte, zalijte studeným masovým vývarem a dejte vařit. Jakmile přivedete vývar k varu, přidejte bobkový list a vařte na mírném plameni zhruba 1 hodinu. Nakrájejte všechnu zeleninu i slaninu, přidejte je do polévky a vařte dalších asi 30 minut. Na závěr osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte horkou, posypanou nadrobno nasekanou pažitkou.
Rezervace

Online rezervace