Toskánská večeře s markýzem Francesco Mazzei

Připravili jsme pro vás další exkluzivní večeři, v níž hlavní roli hraje vinařství Mazzei a šéfkuchař Lorenzo Baldacci.

"DĚJINY NA TALÍŘI"

Zavřete oči a představte si sladkou krajinu s cypřiši, vinicemi a usedlostmi. Krajinu protkanou pavučinou starých cest, které vedou do měst, vesnic a přívětivých osterií, v nichž to voní olivovým olejem, šafránem a šalvějí. Otevřete oči a zjistíte, že je 19:30 hodin, 29. ledna 2020, vy sedíte ve vyhřáté Konírně na pražském Smíchově a posloucháte markýze Francesco Mazzei, jehož rodina je spjata s Toskánskem od 11. století. Byl to právě jeho rod, který v roce 1398 poprvé písemně uvedl název Chianti. Francesco je příslušníkem 24 generace rodu, který od roku 1435 vlastní vinařství v městečku Fonterutoli a také vyhlášenou Osteria di Fonterutoli. Její šéfkuchař  Lorenzo Baldacci je v oblasti známý tím, že ve své kuchyni respektuje roční období, přírodní cyklus, používá pouze lokální potraviny a je uznávaným mistrem v přípravě bažanta a divokého králíka. Inspiruje se také starými recepty, které vyhledává v rozsáhlém archívu umístěném v Castello di Fonterutolli.

A to vše….
29.leden 2020, začátek 19:30 hodin  
Konírna The Italians Wine Food, Praha - Smíchov
Cena večeře včetně vín: 2 490 Kč

Svá místa si můžete rezervovat on-line.

Co ochutnáte?

Antipasti
"Tonno" del chianti: coniglio macerato in olio evo, crema di peperone e ricotta
"Tuňák" z Chianti: králík à la tuňák marinovaný v toskánském extra panenském olivovém oleji, paprikový krém a ricotta
Vermentino di Toscana IGT, Belguardo, Mazzei, 2018
 
Uovo soffice servito con crema di fagioli, acciuga, cavolfiore e semi di lino
Nadýchané vejce podávané s fazolovým krémem, ančovičkou, květákem a lněnými semínky
Rosato di Toscana IGT, Belguardo, Mazzei, 2018
 

Primo
Risotto allo zafferano, petto di fagiano e salvia
Šafránové rizoto, bažantí prsa a šalvěj
Chianti Classico DOCG, Fonterutoli, Mazzei, 2017


Secondo
Filetto di maiale alla maremmana in crosta di cavolo e prosciutto, purè di mele, cipolla e lenticchie
Vepřová panenka alla maremmana v zelné krustě s prosciuttem, jablkové pyré, cibule a čočka
Chianti Classico Gran Selezione DOCG, Castello di Fonterutoli, Mazzei, 2016
 

Dolce
Semifreddo allo yogurt e mandorle di Zisola, salsa di cachi, e arancia
Mražený jogurtový dezert s mandlemi ze Zisoly, omáčka z kaki a pomerančů
Grappa Castello di Fonterutoli, Mazzei

Rezervace

Online rezervace