Wine Food Street Food Manifesto Market

8. června se naše „rodina“ rozrostla. V pop–up marketu Manifesto na Florenci jsme otevřeli kontejner #27. Přidali jsme se k partě lidí, kteří věří, že street food má budoucnost – pokud se dělá pořádně, z kvalitních surovin a s nápadem. Zlatý věk street foodu začíná…

Pro všechny, kterým nevadí „jíst z papíru a pít z kelímku“, nepotřebují posadit do restaurace s obsluhou, ale dají si svačinu, oběd nebo večeři klidně i „na stojáka“ a baví je jíst a pít „na ulici“, jsme nachystali pravý italský street food.

 
Absoultní hit je pečené selátko – porchetta toscana. Připomíná masovou  roládu, ale připravuje se jinak. Prasátko se vykuchá, zbaví kostí, maso se proloží bylinkami a pak se peče a peče a peče… podle velikosti, klidně i 12 hodin. Trochu se u ní umastíte, ale to už k téhle specialitě patří.



Chcete jen něco menšího? Tak ochutnejte chicchetti veneziani – to jsou proslulé benátské tapas.
Geniální se skleničkou (na Manifestu s kelímkem z recyklovatelného plastu) prosecca nebo vína – podle nálady.

Street food musí být  snadno přenosný  – „easy to go“.  V denní nabídce máme klasiku: Panina, piadiny – studené nebo zapečené, focacciu, saláty nebo lasagne Bolognese.
 „Street“ pizza je pečená na plechu, rozkrájená na obdélníky. Zvládnete ji jednou rukou, takže ta druhá vám zbyde na víno. 
 
 

 
Otevřeno máme denně od 11 do 22 hodin. 

Rezervace

Online rezervace