DOK Dall´Ava

DOK Dall´Ava

Příběh prosciuttificia DOK začíná v roce 1955, kdy Natalino Dall‘Ava nastupuje do prosciuttificia rodiny Muraro v Benátsku. Velmi rychle získává cenné zkušenosti a po čase dostává nabídku do San Daniele ve Friuli. Ve Friuli se usazuje natrvalo a dál pracuje pro vyhlášené výrobce šunek. Až konečně v r. 1982 si plní sen a zakládá vlastní prosciuttificio DOK. Brzy se k němu přidává syn Carlo, který nakonec celou firmu přebírá. Carlo přichází s novými nápady a společně s otcem zakládá první Prosciutterii na světě, místo kde se šunka z obyčejného předkrmu stává hlavním protagonistou obědů a večeří. DOK dnes patří k významným producentům prosciutta di San Daniele, jehož šunku najdete v nejlepších restauracích a obchodech jako Harrods, Volpetti nebo Four Season. DOK je navíc světově prvním výrobcem, který otevřel “Prosciutto Learning Center”, výukové centrum, kde se studenti učí jak vyrábět, krájet a vychutnávat prosciutto.

Stránky výrobce:
http://www.dokdallava.com
Rezervace

Online rezervace