Mortadella


Není divu, že Sophia Loren ve filmu La Mortadella tak vehementně bojovala o svůj svatební dar. Italové mortadellu milují tolik, že jí ročně spořádají neuvěřitelných 160 000 tun. 

Uvádí se, že první úplný recept na boloňskou mortadellu pochází z roku 1557, kdy ji ve své knize zmínil významný renesanční kuchař Cristoforo di Messisbugo. Základ tvoří vepřové maso a koření, ale někdy se do mortadelly přidává i maso hovězí nebo telecí s kousky sádla, piniovými oříšky nebo pistáciemi.

Tenké plátky mortadelly se hodí na chleba, nakrájená na kostičky jako předkrm. Použít ji můžete i do slaných koláčů a k ochucení omáček.

My máme v nabídce kromě tradiční mortadelly i dvě speciality:
 
Mortadella z masa černých vepřů
Maso z černých vepřů obsahuje tukové mramorování, které masu dodává výraznou chuť. Obsahuje řadu vitamínů a snižuje obsah cholesterolu. Mortadella je dochucená jen velmi jednoduchou směsí koření (která je samozřejmě rodinným tajemstvím), aby vynikla chuť masa. Ze stejného důvodu se mortadella plní do přírodního střívka.



Mortadella se sníženým obsahem tuku
Mortadella v lehčí verzi obsahuje o 50 % méně tuku než tradiční mortadella. Je dobře stravitelná, a proto vhodná pro děti, kojící matky a sportovce.
Rezervace

Online rezervace