Molino Merano

Molino Merano

Historie mlýnu Merano se začala psát již před 600 lety v malém bavorském městečku Ansbach. Rodina von Berg se časem přesunula do Itálie a od roku 1985 vlastní mlýn ve vesnici Lana nedaleko města Merano v Alto Adige. Stávající majitel Rudolf von Berg je zároveň spoluzakladatelem Dietary Food Solutions, a proto se zaměřil mimo jiné i na výrobu bezlepkových produktů.
Rodina ráda inovuje a přichází na trh s novými produkty, a tak v roce 2000 zakoupila další mlýn, Molino Tamanini, který se nachází v údolí Sugana v Trentinu asi hodinu jízdy od Molino Merano a který byl založen již v roce 1870. Zde se specializují na polentu z kukuřičné mouky a pohanky, krupici, kuskus nebo například kroupy.
Rodina von Berg spojuje tradici, která se u nich předává z generace na generaci, a zároveň se věnuje výzkumu a snaží se neustále přinášet nové produkty. Vyrábí všechny možné druhy mouky, od pšeničné přes žitnou, špaldovou, mouku ze starodávné odrůdy pšenice dvouzrnka až po mouku z obilných zrn z horských oblastí Alto Adige.


Stránky výrobce:
http://www.meranermuehle.it/
Rezervace

Online rezervace