Maria Teresa Ceci: Nejen o Lambruscu

Maria Teresa, vnučka zakladatele vinařství Ceci, o Lambruscu říká, že je to víno optimismu a dobré nálady. Během degustace na našem obchodě snadno ukázala, že i jednoduché víno na pití může být výjimečné.

Energická Maria Teresa Ceci se u nás v pátek vesele rozpovídala o Lambruscu, které je někdy neprávem vnímáno jako příliš prostý produkt.

Maria Teresa z módního vinařství Ceci představuje Lambrusco jako víno pro zábavu, u kterého se příjemně posedí s partou přátel. A že to není víno, u kterého byste meditovali jako u Barola? Právě v tom svým způsobem vidí jeho výhodu.

Lambrusco je každodenní víno, je univerzální při párování s jídly, hodí se i k mastnějším pokrmům, protože svou svěží kyselinkou dokáže vyčistit naše chuťové pohárky. Maria Teresa Lambrusco doporučuje ke kuchyni z Emilia-Romagna, ale i k pizze. 

Lambrusco je obvykle červené víno a zároveň jedno z mála červených vín, které se servíruje vychlazené. Pije se mladé a podle Marii Teresy je to jednoznačně „produkt smart“, a proto je mezi mladými tak oblíbený. 

O tom, že vinařství Ceci výrazně přispělo ke změně náhledu na Lambrusco a že jsou jejich vína opravdu výjimečná, svědčí i nejvyšší ocenění 5 Grappoli od průvodce Bibenda, které jejich Otello Nero di Lambrusco získalo již 9x po sobě



Vinařství Ceci stojí na třech pilířích, těmi jsou tradice, které jsou spjaté s rodinnou historií i regionem Emilia-Romagna, kvalita a inovace. 

Průvodce Bibenda rodinnému vinařství za jeho inovativní přístup udělil ocenění Oscar del Vino a krátce a výstižně napsal: 

„Cantine Ceci je inovativní vinařství, které přepisuje historii italského Lambrusca, a to nejen v naší zemi, ale na celém světě.“

Vinařství Ceci se pečlivě věnuje i lákavému a designovému balení vín. Jejich vína jsou balena v lahvích originálních tvarů s nápaditými potisky a na některé je možné i psát, takže bylo jasné, kam v pátek Maria Teresa psala věnování...

Rezervace

Online rezervace