Lucova škola grilování: Grilovaná chobotnice

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Vyzkoušejte chobotnici z grilu podle receptu našeho šéfkuchaře Lucy.

Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi 



Ingredience pro 4 osoby

1 kg chapadel chobotnice
500 g červených paprik           
120 g  plátků mandlí                
2 větvičky citronového tymiánu
40 ml extra panenského olivového oleje   
sůl                
pepř                  
 
Postup
Chapadla vložte do hrnce s dostatečným množstvím studené vody, přiveďte k varu a vařte 1 hod. a 20 minut, poté slijte. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky široké 2 cm a vložte je do pánve. Přidejte olej a tymián a opékejte přibližně 10 minut. Mezitím si na trošce oleje opražte dozlatova mandle. Uvařenou chobotnici osolte, opepřete a ogrilujte 3 minuty z každé strany.



Kompozice
Na talíř dejte opečené papriky, na ně položte chobotnici a vše posypte opraženými mandlemi. Nakonec přidejte kapku olivového oleje a větvičku tymiánu.

Naše sommelierka Elisa k chodu doporučuje víno: 
Lugana Riserva DOC, Busocaldo, Pasini San Giovanni 
Rezervace

Online rezervace