Když chobotnice vystřídá kapra

Šupinu z chobotnice si pod talíř sice nedáte, ale můžete si zpestřit sváteční večeři. Co takhle vyzkoušet novou kombinaci chutí s receptem od našeho šéfkuchaře Lucy?

POLIPO E PATATE – BRAMBOROVÝ SALÁT S CHOBOTNICÍ

  
 

Ingredience 

( množství pro 2 osoby jako hlavní jídlo nebo pro 4 osoby jako předkrm )

Nejprve si připravíme zeleninový vývar – do většího hrnce  nalijeme 5 l vody, přidáme zeleninu , bobkový list a uvedeme do varu. Jakmile se voda začne vařit, vložíme  chobotnici a vaříme na mírném ohni asi hodinu a tři čtvrtě.

Poté vyjmeme z hrnce a necháme schladnout.

V jiném hrnci uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí oloupeme a rozkrájíme na kousky.

Chapadla chobotnice nakrájíme na slabé plátky, přidáme pokrájené brambory, na jemno nasekanou petržel zalijeme extra panenským olivovým olejem, bílým vinným octem a na drobno posekanou petrželí. Podle chutí dosolíme a opepříme.

Rezervace

Online rezervace