Farmář, který miluje půdu a zvířata více než biocertifikáty

Silvio Marsano založil bio farmu San Bartolomeo v devadesátých letech a zaměřil se především na chov kuřat, krůt, slepic a produkci vajec. Od samotného počátku věděl, že chce ponechat zvířata ve volném výběhu a podle toho vybíral plemena, vhodná pro tento způsob chovu. 
 
 



Robustní slepice Marans jsou proslulé vysoce kvalitními vejci. Na farmě jim kromě krmiva dávají také kozí mléko a díky tomu se stala vejce chutově ojedinělými. Vyhledávají je především šéfkuchaři michelinských restaurací, část produkce jde do vybraných bio obchodů.
Ke slepicím postupně přibyla kuřata s holými krky a tzv. bronzové krůty, které chovají pro jejich nízkotučné maso.
Zvířata volně pobíhají na čerstvém vzduchu a slunci v olivovém háji, živí se trávou, bohatou na antioxidanty a vitamíny, výhonky, hmyzem a hlavně nedostávají žádná antibiotika.

        

Ve volném výběhu zůstávají po dobu přibližně 100 – 120 dnů, což je více než dvojnásobek běžného intenzivního chovu. Krmí je převážně směsí vlastní výroby, složené z kukuřičné masy, měkké pšenice, tritikale, polních fazolí, čočky, klíčků, cizrny, hrachu, prosa, otrub, sóji a minerálů.
Samotné maso se zpracovává  ve vzdálenosti 25 km od farmy, takže zvířata netrpí stresem z dlouhé cesty.



V době, kdy se „bio“ stalo spíše módní záležitostí, se rozhodli pokračovat ve farmaření bez ohledu na biocertifikáty – jejich filozofií je láska k přírodě a zvířatům, a ta se přirozeně promítla i do kvality jejich produktů.
        
 

 

 
Rezervace

Online rezervace