Čokoládové trufo s piemontskými oříšky


Recept jednoduchý na přípravu dává vyniknout chuti jednotlivých ingrediencí, které jsou vzájemně dobře vyvážené. Do čokoládových koulí se navíc nepřidává žádný cukr, a pokud použijete dia čokoládu, je tento malý čokoládový dezert vhodný i pro diabetiky.

Ingredience:

100 g čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 celý vanilkový lusk
300 g piemontských oříšků, rozdrcených
 

Postup:

Čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Jakmile se čokoláda rozpustí, stáhněte plamen. Do rozpuštěné čokolády přidejte vanilková semínka z lusku a pomalu vmíchejte smetanu. 
Ze směsi tvarujte malé kuličky, ty obalte v rozdrcených piemontských oříšcích.
 
Rezervace

Online rezervace