Callipo

Callipo

Píše se rok 1913, když v malém kalábrijském přímořském městečku Pizzo, od nepaměti známém lovem tuňáků, zakládá Giancinto Callipo stejnojmennou rybí konzervárnu. Callipo se tak stává vůbec prvním podnikem v Kalábrii, který konzervuje tuňáky ulovené ve Středozemním moři pomocí tradičních sítí tonnara. Hned po svém založení si Callipo získává věhlas díky kvalitě svých výrobků a dokonce se stává oficiálním dodavatelem královské rodiny. Dnes se firma pod vedením již čtvrté generace rodiny Callipo dále rozvíjí a modernizuje. I přes velký podíl modernizace, však v Callipu nedají dopustit na poctivou ruční práci a tak delikátní úkony jako čištění v páře uvařených tuňáků či plnění filetů do sklenic, mají na starosti ženy. Velký důraz je kladen nejenom na kvalitu, ale také na absolutní čistotu a bezpečnost výrobků, které pravidelně prochází přísným testováním. Kromě tradičního tuňáka v různých variantách, nabízí Callipo také konzervované makrely, tresku či lososa.

Stránky výrobce:
http://www.callipo.com
Rezervace

Online rezervace