Acquerello

V italském Piemontu se rýže pěstuje již od konce 14. století. V roce 1935 ji zde začal pěstovat i jistý Cesare Rondolino, který k těmto účelům zakoupil farmu Tenuta Colombara. Psal se rok 1971, když se k Cesarovi připojil jeho syn Piero a společně se vrátili k rýžovým kořenům - tedy k tradičnímu způsobu pěstování. O dvacet let později došlo ke generační obměně, Piera doplnil jeho syn Rinaldo a společně učinili riskantní krok. Rozhodli se pěstovat pouze jeden typ rýže, a to Carnaroli. Soustředění se pouze na jeden typ rýže se ukázalo jako brilantní tah. Rodina Rondolino díky tomu nakonec vyvinula rýži Acquerello, která je naprostým unikátem. Po sklizni se rýžová zrna nechávají rok až sedm let zrát při teplotě nižší než 15 °C. Toto zrání v ocelových silech způsobí, že se z rýže při vaření méně ztrácejí proteiny a zároveň se do ní lépe vstřebávají přidané ingredience. Rodina navíc vymyslela vlastní originální způsob bělení, díky němuž si rýže uchovává výživové hodnoty.
Rezervace

Online rezervace