Známá, neznámá Umbrie

Luca Baccarelli, Roccafiore & Paolo Trippini, Ristorante Trippini

Při dubnové tematické večeři se vydáme do Umbrie. Z kraje přezdívaného Zelené srdce Itálie přijede Luca Baccarelli, majitel rodinného vinařství Roccafiore, které získalo
od Gambero Rosso cenu za nejlepší udržitelné vinohradnictví roku 2017 v celé Itálii. Jejich vínům snadno propadnete pro jejich pitelnost a elegantní jednoduchost.
Dvě z vín, která při večeři ochutnáme, byla v roce 2018 oceněna dvěma skleničkami Gambero Rosso.
 
Šéfkuchař Paolo Trippini z fantastické místní Ristorante Trippini v Civitella del Lago nám uvaří tradiční umbrijská jídla.
 
Pojďte s námi objevit spolu s Lucou a Paolem málo známou, ale extrémně zajímavou Umbrii v úterý 10. dubna od 19.30 v Konírně na Smíchově.
 
Svá místa si rezervujte on-line.

 

Menu 

Aperitivo 
Bianco Fiordaliso, Umbria Grechetto IGT, Roccafiore, 2017
 
Antipasti
 
Bosco umbro (asparagi, tartufo, radici e foglie)
Umbrijský les (chřest, lanýž, kořínky, lístky)
Fiorfiore, Umbria Grechetto IGT, Roccafiore, 2015
 
Coniglio croccante con cremoso di lenticchie
Dokřupava upečené králičí maso s čočkovým krémem
Il Roccafiore, Umbria Sangiovese IGT, Roccafiore, 2015
 
Primo
 
Umbrichelli con porro stufato al latte, guanciale e croccante di nocciole
Těstoviny Umbrichelli s pórkem dušeným v mléce, slaninou guanciale a oříškovým krokantem
Prova d'Autore, Umbria Rosso IGT, Roccafiore, 2015
 
Secondo
 
Guanciola di manzo stufata alle spezie e cacao, tuberi e radici
Dušená hovězí líčka s kořením, kakaem, houbami a kořínky
Montefalco Sagrantino DOCG, Roccafiore, 2013
 
Dolce
 
Mousse di yogurt con zafferano e cioccolato
Jogurtová pěna se šafránem a čokoládou
Prosecco Valdobbiadene Superiore Cartizze DOCG, Dry, Drusian

Svá místa si rezervujte on-line.

Rezervace

Online rezervace