Vitello da latte v macellerii WF!

Mléčné telecí maso již tento pátek 28/7 na našem řeznictví! Sehnat světle růžové, křehké maso mléčných telat není zrovna jednoduchý úkol. V naší macellerii WF na Smíchově bude opět k dostání, a to od tohoto pátku až do vyprodání. Kromě toho se můžete těšit i na speciální menu, které na Tržnici připraví náš nový šéfkuchař Luca!

V pátek budeme mít v nabídce maso mléčného telete plemene Pezzata Rossa z horských pastvin v údolí Casies v regionu Trentino-Alto Adige. Maso pochází z volného chovu malé rodinné farmy Gratterhof.
 
Jemné maso mléčných telat obsahuje pouze nepatrné množství tuku, a tak je nejen dietní, ale i lehce stravitelné a doporučuje se jako součást zdravé výživy. 

Barvu masa ovlivňuje především strava zvířete. Maso telat krmených pouze mateřským mlékem je proto světle růžové, až téměř bílé.

Připravit z něj můžete steaky, z panenky saltimboccu s parmskou šunkou a šalvějí, telecí líčka podusit na víně, libovou kýtu upravit na způsob vitello tonnato a kosti použít do vývaru pro základ omáček.


Dušené telecí maso s tuňákovou omáčkou a kapary

Agriturismo Gratterhof

Rodinná farma Gratterhof je naším partnerem již řadu let, stará se o ni Lisa se svým manželem a společně mají stádo 23 krav. Kromě chovatelské produkce na farmě nabízí i skromné horské ubytování. Dobytek krmí zásadně jen přírodní stravou, nechávají ho pást na pastvinách, kterých vlastní něco přes 2 ha.

Rezervace

Online rezervace