Mléčné telecí maso v macellerii WF!

Mléčné telecí maso "vitello da latte" právě dorazilo do našeho řeznictví! Sehnat světle řůžové, křehké maso mléčných telat není zrovna jednoduchý úkol. V naší macellerii WF na Smíchově je opět
k dostání, a to ode dneška 7. března až do vyprodání.

Maso mléčného telete plemene Pezzata Rossa pochází z horských pastvin v údolí Casies v regionu Trentino-Alto Adige z volného chovu malé rodinné farmy Gratterhof.
 
Jemné maso mléčných telat obsahuje pouze nepatrné množství tuku, a tak je nejen dietní, ale i lehce stravitelné a doporučuje se jako součást zdravé výživy. 

Barvu masa ovlivňuje především strava zvířete. Maso telat krmených pouze mateřským mlékem je proto světle růžové, až téměř bílé.

Připravit z něj můžete steaky, z panenky saltimboccu s parmskou šunkou a šalvějí, telecí líčka podusit na víně, libovou kýtu upravit na způsob vitello tonnato a kosti použít do vývaru pro základ omáček.


Agriturismo Gratterhof

Rodinná farma Gratterhof je naším partnerem již řadu let, stará se o ni Lisa se svým manželem a společně mají stádo 23 krav. Kromě chovatelské produkce na farmě nabízí i skromné horské ubytování. Dobytek krmí zásadně jen přírodní stravou, nechávají ho pást na pastvinách, kterých vlastní něco přes 2 ha.

Rezervace

Online rezervace