Víno tří ostrovů: Sicilia, Sardegna a Isole Eolie

Rok 2020 je mimořádný, protože je přestupný a tedy o den delší.
I my jsme pro Vás připravili mimořádnou akci: 

Pět vín, tři ostrovy a jedna večeře

5. února se u nás na své cestě po Evropě zastaví michelinský šéfkuchař Massimiliano Celeste z piemontské restaurace Il Portale a Dario Rinaldi ze sicilského vinařství
Baglio di Pianetto. Massimiliano se inspiroval typickými jídly, která se po staletí vaří na těchto třech ostrovech. Přijďte si užít mimořádný středomořský chuťový a vinařský zážitek.

Kdy: 5. února v 19.30 
Kde: mimořádně v Kavárně The Italians Wine Food
na pražském Smíchově!


Cena večeře je 1900 Kč.
Svá místa si můžete rezervovat on-line.
 
Co ochutnáte?
 
Antipasti 
Gamberi, guanciale e lenticchie
Krevety, guanciale, čočka
Timeo 2017, Baglio di Pianetto
… 
Uovo affogato fritto, topinambur,
fonduta al grasso d‘alpe e verdure croccanti

Smažené ztracené vejce, topinambur,
fondue ze sýru Grasso d’Alpe, křupavá zelenina
Rosso Hiera 2017, Hauner
 
Primo
Risotto con rocher di fegato di vitello alle nocciole,
spugnole e porri fritti

Risotto s pralinkami z telecích jater a lískových oříšků,
smrži a smaženým pórkem
Cannonau di Sardegna 2016, Atha Ruja
 
Secondo
Lepre selvatica in salmì con polenta
Zajíc na víně s polentou
Nero d´Avola Cembali 2013, Baglio di Pianetto
 
Dolce
Bavarese alle more con cuore morbido gratinato al cocco
Smetanový puding bavarese s ostružinami a gratinovaným kokosem
Malvasia delle Lipari Passito 2015, Hauner

Rezervace

Online rezervace