Venchi

Příběh piemontské čokoládovny Venchi se začal psát před více než 130 lety, když si Silviano Venchi, mladý nadšenec do čokolády, otevřel v Turíně svůj čokoládový ateliér. Svým nadšením, kreativitou a pečlivým výběrem surovin, které výrobky Venchi dodnes odlišují od ostatních, se vyšvihl mezi nejlepší čokoládovny.
Dnes si ve Venchi, vedle kvalitního kakaa, hojně hrají s tradiční piemontskou ingrediencí – lískovými oříšky IGP odrůdy Tonda Gentile, které vynikají svojí výraznou chutí. Oříšky si nejprve vyberou a roztřídí podle velikosti a poté si je sami praží, aby ještě podtrhli jejich unikátní chuť. Celé oříšky používají při výrobě pralinek a tabulkových čokolád. Z oříškové pasty zase vyrábí vyhlášené piemontské pochoutky jako nugátové bonbóny Giandujotto. Vedle klasických sladkostí vytváří i méně tradiční lahůdky, jako například čokoládové doutníky.


Stránky výrobce:
http://www.venchi.com/it/
Rezervace

Online rezervace