Večeře s markýzem

Vinařství Mazzei & šéfkuchař Andrea Maggiorelli

Další z tematických večeří bude skutečně výjimečná. Po sedmi letech totiž opět zavítá do Prahy markýz Francesco Mazzei. Jeho šlechtický rod se věnuje vinařství
v Toskánsku už více než šest století. Markýz nám představí své Siepi 2015, které James Suckling ocenil 98 body.

Abyste ochutnali i tradiční toskánská jídla, která mají šmrnc, přivezeme pravého toskánského kuchaře. Andrea Maggiorelli už desítky let vaří v klasické osterii
Il Re Gallo v centru Castellina in Chianti.
 
To vše v úterý 6. března od 19.30 v Konírně.

Svá místa si rezervujte on-line.

 

Menu 

Welcome drink
Crostino  toscano
Crostino s toskánským játrovým paté

Vermentino di Toscana IGT, Belguardo, Mazzei


Antipasti
Carciofo  ripieno con riduzione di Chianti Classico Mazzei
Plněný artyčok s redukcí z vína Chianti Classico Mazzei

Sformatino di cavolo  nero e patate su fonduta di pecorino toscano
Bramborový dortík s černou kapustou a krémem ze sýra Pecorino

Chianti Classico DOCG, Mazzei


Piatto di mezzo
Ribollita toscana
Tradiční hustá toskánská polévka Ribollita s fazolemi a zeleninou

Chianti Classico DOCG, Castello di Fonterutoli, Mazzei
 

Primo
Ravioli al cinghiale su crema di ceci aromatizzata alla macchia  toscana
Ravioli plněné kančím masem s cizrnovou omáčkou ochucenou toskánskými bylinkami

Philip, Toscana IGT, Mazzei
 

Secondo
Coniglio alla Chiantigiana e fagioli zolfini all’olio extra vergine Chianti Classico DOP Mazzei
Králík á la Chiantigiana s fazolemi zolfini a extra panenským oliovým olejem DOP Mazzei

Siepi, Toscana IGT, Mazzei
 

Dolce
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Grappa Antica Cuvée Barrique 43°, Nonino

Svá místa si rezervujte on-line.

Rezervace

Online rezervace