Valdostánská večeře s horolezcem Marcem Camandonou

V rámci tematických večeří a setkání s mistry svého oboru, jsme k nám pozvali proslulého horolezce, zkušeného horského průvodce, skvělého lyžaře a vášnivého milovníka italské kuchyně.
Marco Camandona je muž mnoha tváří, ale přestože jako jeden z pouhých dvaceti lidí na světě zdolal šest osmitisícovek bez kyslíku, zůstává nohama pevně na zemi hlavně v rodném Valle d'Aosta. Malebné italské údolí je pro lezení v horách jako stvořené. Na dosah je tu Mont Blanc, ale i Matterhorn, Monte Rosa nebo Gran Paradiso.

Marco nám představí život v oblacích, promítne své úžasné fotografie a vysvětlí specifika regionální kuchyně nejmenšího italského regionu. Údolí Aosty totiž sousedí s Francií na západě, Švýcarskem na severu a Piemontem na jihu a to je také důvod, proč se tu zkřížily tak odlišné gastronomické vlivy do jednoho prostého, ale úžasného celku.

Srdečně vás tedy zveme na listopadové dobrodružství s jedním z nejlepších horolezců světa. Celkem se s námi dostanete do čtyř základních táborů a v každém ochutnáte kuchyni, kterou je údolí Aosty pověstné. Chybět samozřejmě nebudou ani tamní vyhlášená vína z vinařství Les Crêtes.

Přijďte si užít vysokohorský kulinární zážitek už 18. listopadu v 18.30 k nám do Konírny na pražském Smíchově.

Cena večeře je 999 Kč.

Svá místa si můžete rezervovat on-line.

Co ochutnáme?
 
Aperitivo

Borgo Molino Prosecco brut
 
Antipasto

Tagliere di formaggi e salame
Prkýnko s lokálními sýry a salámy
Chardonnay D.O.P 2018 Les Crêtes

Primo

Tartiflet alla fontina
Zapečené brambory se sýrem fontina, pancettou a cibulí
Fumin 2017 Les Cretes
 
Secondo

Carbonada con polenta
Dušené hovězí maso na víně s polentou
Syrah Coteau la Tour 2017 Les Crêtes
 
Dolce

Tegole valdostane con gelato
Typické horské sušenky se zmrzlinou
Káva


 
 
Rezervace

Online rezervace