Trota Oro

Trota Oro

Společnost Trota Oro vznikla v roce 1988 a původně se zabývala pouze uzením pstruhů s využitím tradičních postupů a receptur, které i dodnes dodávají jejich produktům jedinečné vlastnosti a vysokou trvanlivost. Později firma rozšířila svůj sortiment i o další rybí produkty: filety, marinované filety, jikry, bottargy atp. Trota Oro ve všech fázích výroby zachovává klasickou řemeslnou výrobu a striktně se vyhýbá používání barviv a chemických konzervantů. Za svůj klíč k úspěchu považují důraz na vysokou kvalitu hlavní ingredience – ryby samotné. K dochucení svých produktů často používají sladkou sůl z Cervie (sale di Cervia), jež se na malých solných plantážích i dnes sklízí stejným způsobem, který kdysi vymysleli Etruskové – ručně a za pomocí dřevěných hrábí. „Sladká“ se jí říká proto, že obsahuje výhradně chlorid sodný, a ne další solné příměsi, jež obvykle mořská sůl obsahuje a kvůli kterým má výsledná chuť štiplavé až hořké tóny. Je bohatá na jód, zinek, měď, mangan, železo, hořčík a draslík. Produkty z uzeného pstruha lososovitého a sivena alpského nachází široké uplatnění v gastronomii, kde jsou příjemnou alternativou k již zavedenému uzenému lososovi.

Stránky výrobce:
http://www.trotaoro.it
Rezervace

Online rezervace