Tematická večeře: Invaze Tuňáků na Smíchově

Antonello Pomata, Da Nicolo
Úterý 16. dubna v 19.30 
Konírna, Smíchov, Praha 5

V půlce dubna se to u nás na Smíchově bude tuňáky jenom hemžit. Ze sardinského Carloforte připluje Antonello Pomata, aby nám z čerstvě uloveného tuňáka připravil tuňákové menu, jak je zvykem v jeho vyhlášené rodinné rybí restauraci Da Nicolo. Tu vede společně s tatínkem Nicolo, jemuž se ne nadarmo přezdívá pirát.

Chybět nebudou skvělá sardinská vína jako Vermentino či Cannonau.
 
Těšíme se na vás v úterý 16. dubna v 19.30 v Konírně na Smíchově.
Cena večeře je 2 290 Kč.
Svá místa si můžete rezervovat on-line.


Menu

Mise an bouche
Paté di tonno su galletta croccante 

Tuňákové paté s křupavým sardinským chlebem galletta

Vermentino di Gallura DOCG, Luris, Paolo Depperu, 2017

Antipasto 
Tartare di tonno rosso su stracciatella di mozzarella di bufala e polvere di cappero

Tuňákový tataráček na stracciatelle z bůvolí mozzarelly s kaparovým prachem

Vermentino Isola dei nuraghi DOC, Sacava sulle bucce, Sa Defenza, 2017
 
Primo 
Fregola all’astice con bisque di mare, scampo saltato e limone grattugiato

Sardinské těstoviny fregola v silném vývaru z korýšů s restovanými garnáty a strouhanou citronovou kůrou

Cannonau di Sardegna DOC, Atha Ruja, 2016
 
Secondo 
Reale di tonno di Carloforte in manto di spezie meditarrenee con giardiniera di verdure 

Steak z tuňáka v bylinkové krustě s nakládanou zeleninou

Cannonau di Sardegna DOC Riserva, Kuentu, Atha Ruja 2014
 
Dolce 
Cheesecake alla pardula 
Sardinský šafránový cheesecake

Amaro Quintessentia, Nonino
Rezervace

Online rezervace