Tematická večeře: Venkovská klasika z Piemontu

VENKOVSKÁ KLASIKA Z PIEMONTU 
Šéfkuchař Fabio Fresia & vinařství Scarzello

​První tematická večeře v tomto roce proběhne ve znamení piemontské kuchyně
Typickou piemontskou klasiku nám předvede Fabio Fresia, šéfkuchař restaurace Agriturismo La Costa z vesnice Torre Bormida. 
Těšte se na poctivou rustikální kuchyni, jakou byste mohli ochutnat v tradiční piemontské domácnosti.

Podávat se bude převážně červené víno z butikového vinařství Scarzello. 
Vinařství sídlí přímo v městečku Barolo a ročně produkuje přibližně 25 000 lahví.
Všechna vína nám osobně představí pokračovatel rodinné tradice Federico Scarzello.

To vše v úterý 30. ledna od 19.30 v Konírně! Svá místa si rezervujte zde.

 
 
 

Menu

Aperitivo
Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG,  Extra Dry, Borgo Molino, Veneto
 
Antipasti
Soufflè di verdure con fonduta d’alpeggio
Zeleninový dortík s krémem z horských sýrů

Vitello tonnato cotto rosa con salsa antica
Do růžova pečené telecí maso s tuňákovou omáčkou dle tradiční receptury
Nebbiolo Langhe DOC, Scarzello, 2015
 
Primo
Agnolotti del plin ripieni di fonduta, burro d’alpeggio e tartufo nero
Piemontské těstoviny agnolotti del plin plněné sýrem a podávané s máslem z horského mléka a černým lanýžem
Barbera d’Alba DOC, Superiore, Scarzello, 2015
 
Secondo
Stinco di vitello al forno cotto a bassa temperatura, laccato al miele con puré di patate
Pomalu pečené telecí kolínko s medovou krustou, bramborová kaše
Barolo DOCG, del Comune di Barolo, Scarzello, 2010
 
Dessert
Torta di Nocciole IGP con zabaione al Moscato
Koláč z piemontských lískových oříšků s krémem zabaione ochuceným vínem Moscato
Moscato d’Asti DOCG, Taccododici, Scarpa, 2016

Svá místa si můžete rezervovat on-line.
Rezervace

Online rezervace