Tematická večeře: Toskánský divočák v Praze

Michele Manelli je nejen zanícený vinař, který se snaží co nejšetrnějším způsobem vyrábět fantastická přírodní vína. Je zároveň vášnivým kuchařem a milovníkem toskánské gastronomie. 

Michele k nám na říjnovou večeři v Konírně přiveze toskánského divočáka, který se proháněl na jeho vinicích, a připraví z něj pečeni a ragú s těstovinami pappardelle. Zvěřinové hody v duchu toskánské tradice odvaří Michele sám a chody doplní víny ze svého vinařství Salcheto. 
 
Na večeři nám Michele představí nový ročník vína Salco Nobile di Montepulciano 2012 i své Nobile di Montepulciano DOCG 2014, které průvodce Gambero Rosso ocenil Třemi skleničkami.

To vše v úterý 17. října od 19.30 v Konírně na Smíchově.


Menu

Antipasti
Carpaccio di capriolo con brunoise di mele e funghi porcini
Srnčí carpaccio s jablky a hříbky
Toscana IGT Bianco, Obvius, Salcheto, Toscana

Terrina di faggiano con tartufo nero e melograno
Jemná bažantí terina s černým lanýžem a granátovým jablkem
Toscana IGT Rosso, Obvius, Salcheto, Toscana

Primo
Pappardelle al ragù di cinghiale
Pappardelle s ragú z divočáka
Nobile di Montepulciano DOCG, Salcheto, Toscana, 2014

Secondo
Cinghiale al forno con patate fondenti
Pečený divočák s máslovými brambory
Nobile di Montepulciano DOCG, Salco, Salcheto, Toscana, 2012

Dolce
L´uva stramattura con mousse di ricotta di pecora dolce toscana
Pěna z toskánské sladké ovčí ricotty s marinovaným hroznovým vínem

Svá místa si můžete rezervovat on-line.
Rezervace

Online rezervace