Tematická večeře s králem pesta

Roberto Panizza (majitel společnosti Pesto Rossi) vám ve svém mramorovém hmoždíři za pár minut připraví pesto, jaké jste nikdy neochutnali.

Kdo z vás měl možnost navštívit Ligurii, ví, že se celá gastronomie tohoto regionu točí kolem místní bazalky a čerstvých ryb.

Bazalka, pyšnící se označením D.O.P., nemá ve světě obdoby. Pěstuje se výhradně ve sklenících, jejichž vlhkost, půda a silnější slunce jí dodávají neuvěřitelnou jemnost a křehkost. Již ve starověkém Římě ji považovali za královnu všech bylin, dokonce i její pojmenování pochází z řeckého basilikos – královský.

Korunovaným králem bazalkového pesta je Roberto Panizza, jehož pesto Gambero Rosso ocenilo jako to nejlepší v celé Itálii.

Jeho bazalkové pesto se stalo natolik slavným, že si v Janově otevřel trattorii Il Genovese, která se  okamžitě zařadila mezi nejnavštěvovanější janovské restaurace. Šéfkuchař Davide Marzo v ní připravuje tradiční regionální kuchyni z místních surovin.

Máme tu čest Roberta s Davidem přivítat u nás v Praze, a to ve čtvrtek 14. září od 19.30 v Konírně na tematické večeři, kde nám představí typickou ligurskou kuchyni.

Těšit se můžeme na rozmanité kombinace chutí s pravým janovským pestem.

Typické a ještě letní menu doprovodíme ligurskými víny od Poggio dei Gorleri, která máme nově v sortimentu.
 

Menu

AMOUSE BUCHE
Sgombro, insalatina e pesto
Makrela na salátu s pestem
Riviera Ligure di Ponente Vermentino DOC, Blu di Mare, Poggio dei Gorleri, Liguria, 2016
 
ANTIPASTI
Polpettine di baccalà con pesto
Smažené kuličky ze sušené tresky s pestem
 
Trancio di Ombrina e pesto
Filet ze smuhy s pestem
 
Riviera Ligure di Ponente Vermentino DOC, Vigna Sorì, Poggio dei Gorleri, Liguria, 2016
 
PRIMO
Gnocchi fatti in casa al pesto
Domácí gnocchi s pestem
Riviera Ligure di Ponente Pigato DOC, Cycnus, Poggio dei Gorleri, Liguria, 2016
 
SECONDO
Coniglio alla ligure
Králík po ligursku s olivami
Granaccia Riviera Ligure di Ponente DOC, Rebosso, Poggio dei Gorleri, Liguria, 2016
 
DOLCE
Cheese cake di prescinseua con salsa al basilico
Cheesecake s ligurským čerstvým sýrem Prescinseua a bazalkovou omáčkou
Moscato d’Asti DOCG, Taccododici, Scarpa, Piemonte, 2016

Svá místa na večeři si můžete rezervovat on-line.

Těšíme se na vás!
Rezervace

Online rezervace