Tartuflanghe

Tartuflanghe

Společnost Tartuflanghe založil v r. 1980 Beppe Montanaro se svojí ženou Domenicou s cílem dopřát milovníkům lanýžů jejich oblíbenou pochoutku, i když není zrovna její sezóna. Název Tartuflanghe vymyslela, společně se svojí kuchařkou, Beppeho žena Domenica, když spojila slova „tartufo“ (lanýž) a „Langhe“ (název oblasti vyhlášené sběrem lanýžů). Beppe, jako úspěšný piemontský kuchař, při přípravě receptur využil své bohaté kulinářské zkušenosti a dal vzniknout dobrotám jako jsou lanýžové krémy, lanýžové máslo, akátový med s lanýžem či lanýžové těstoviny. A právě lanýžové těstoviny proslavily Tartuflanghe po celém světě. Beppe byl totiž v r. 1990 prvním na světě, který lanýžové těstoviny vyrobil a o dva roky později získaly v New Yorku ocenění jako nejlepší novinka roku. Dnes s vedením podniku rodičům zdatně pomáhají jejich děti Paolo a Stefania a vznikají nové lahůdky jako lanýžové perličky či paillettes, kakaové máslo se sušeným lanýžem, které představují novou dimenzi této vzácné voňavé houby.

Stránky výrobce:
http://www.tartuflanghe.com
Rezervace

Online rezervace