Škola pečení: Ciao pane!
6.5.2017
Autor:
Silvie Strunová
Pečivo a pekařina nás moc baví, a proto jsme do našeho sortimentu zařadili nové fantastické mouky z rodinného mlýnu Merano v Alto Adige a rozhodli jsme se pro vás uspořádat školu pečení!
Naučíte se pracovat s droždím, připravovat těsto a péct produkty, které znáte z naší pekárny.
Čeká vás krásný a voňavý zážitek a hned další den si budete moci doma sami upéct své vlastní pečivo!
Kurzem pečení vás provedou naši sicilští pekaři
Piero Barone a Giacomo Candido.
Naučíte se připravovat a péct
ciabattu, kterou pro její tvar v Itálii pojmenovali jako pantofel,
pane campagnolo, které se zrodilo na italském venkově „campagna“,
focacciu, která se za starých časů pekla v kamenných pecích, a tak se její jméno odvodilo od ohně „fuoco“, tradiční
sicilské calzoncini plněné prosciuttem cotto, mozzarellou a rajčaty i sladké pečivo
pane al cioccolato, zvané zkráceně pan ciok, s jemným máslovým těstem a kousky hořké čokolády uvnitř.
Lekce pečení se koná
v úterý 16. května v
Kulinářské akademii Grosseto v Průhonicích v čase
17.00—20.00. Svá místa si můžete rezervovat
on-line.
Těšíme se na vás!