Sezona piadiny začíná

Včera jsme na tematické večeři Svět je plochý odstartovali sezonu piadiny. Tuhle specialitu z Rimini nastálo zařadíme do nabídky naší pekárny. Užít si ji budete moci už v květnu!

Včera večer u nás proběhla tematická večeře zasvěcená piadině. Alberto, majitel mlýnu Naldoni, který má v regionu Emilia-Romagna více než 200letou tradici a ve kterém se připravuje vyhlášená směs mouky na piadinu, nás navštívil v Praze a přivedl s sebou svého dlouholetého kamaráda Leonarda, mistra přes piadinu. 

Od svého příjezdu Leonardo Candiracci s našimi šéfkuchaři Gianfrancem a Lucou ladili recepturu. Chuť piadiny totiž ovlivňují i vlastnosti vody, která se přidává do těsta, a u nás je přece jen trochu jiná než v regionu Emilia-Romagna. Po několika hodinách strávených v kuchyni Leonardo prohlásil, že je piadina přesně taková, jako kdyby si ji připravil doma. Tím mohly začít další přípravy na piadinový večírek.



Celý večer se, jak jinak, točil kolem piadiny. Představili jsme ji v její tradiční i kreativní podobě. Připravili jsme lasagne z piadiny i její sladké oříškové provedení. Na večerní tabuli ale nechyběla ani piadina romagnola, nejslavnější představitelka italské street food scény v regionu Emilia-Romagna.

Na večeři jsme ochutnali nová fantastická vína z našeho sortimentu. Alberto Naldoni z nich byl bez nadsázky naprosto unešený. Vyzdvihl zejména víno Cabernet Franc CiFRA z toskánského vinařství Duemani

Večer jsme završili příjemně sladkým vínem Moscato d ́Asti DOCG, Tacco dodici z vinařství Scarpa v monferratských kopcích, které se podávalo na závěr menu k dezertu. Název Tacco dodici v italštině znamená „podpatek 12“. Střevíc je vyobrazen i na vinětě a připomíná zakladatele vinařství Antonia Scarpu.

                                      

Scarpa totiž v překladu znamená „střevíc“. Ale ne, vinařství se nejmenuje bota. Antonio byl původem z Benátska a tam se jedná o relativně běžné příjmení.

Už teď se můžete těšit na další zajímavý večírek v Konírně, který na duben připravujeme, a od května i na piadinu na naší pekárně!
Rezervace

Online rezervace