Rodina milovníků italské gastronomie



WFM je rodina 
založená na společné myšlence „MY“. Tuto rodinu tvoří naši zaměstnanci, dodavatelé a samozřejmě i zákazníci v celém svém spektru.

Naši zaměstnanci stojí za vším, co společně sdílíme. Jsou to zajímaví lidé, rozdílné osobnosti se svým specifickým životním příběhem. Mnozí z nich mají již mnoho profesních i životních zkušeností, které dokáží předávat svým mladším kolegům, a tím přirozeně podporovat jejich rozvoj a vzdělávání.

WFM podporuje multikulturní pracovní týmy, proto jsou naši zaměstnanci Češi i Italové, kteří společně utváří náš úspěch a zároveň vytváří naši firemní kulturu. Ceníme si jejich odlišných názorů, temperamentu a pohledů, neboť ty posilují náš byznys a dávají nám výhodu oproti konkurenci.

A protože máme velké nároky na kvalifikaci, znalosti a dovednosti našich zaměstnanců, věnujeme soustavnou pozornost jejich rozvoji a vzdělávání. Z těchto důvodů jsme pro ně založili Akademii WFM. Rozsah tréninku a vzdělávání sahá od Vstupního školení, Adaptačního programu až po odborná produktová školení u našich dodavatelů v Itálii.

Naše prodejní a zákaznické týmy vynikají svou odborností, zkušenostmi a skýtají rozmanité příležitosti pro rozvoj kariéry. Ve WFM můžete začít pracovat jako asistenti prodeje, specialisté produktu, obchodní zástupci, manažeři prodejního týmu nebo manažeři klientského oddělení a posléze se profesně profilovat do oblasti, která vás nejvíce zaujme. Možností je mnoho a stejně různorodé jsou i směry, kterými se můžete dál ubírat. Ať již začnete kdekoliv, budeme od vás očekávat chuť a vytrvalost na sobě pracovat a podporovat týmovou spolupráci.
 

PETRA, projektová manažerka.

Vystudovala mezinárodní vztahy, ve volném čase ráda cestuje a chodí za kulturou.



Petra začala pracovat ve WFM na pozici asistentky, kdy její hlavní náplní práce byla administrativní podpora provozu. Stejně jako mnoho jejích kolegů nastupovala do WFM s vizí dočasné brigády při studiu, prostřednictvím které si přivydělá a zároveň pozná zajímavou a perspektivní oblast a mezinárodní prostředí. Po roce působení ve Wine Food Marketu získala zkušenosti nejen v administrativě, ale současně se naučila rozumět italským vínům, gastronomii i italskému životnímu stylu. Absolvovala mnoho školení s našimi dodavateli, a to jak v Praze, tak přímo na vinicích v několika regionech Itálie. Po roce byla Petře nabídnuta pracovní pozice v nákupním oddělení, kde se setkala s novým prostředím, začala blíže komunikovat s velkoobchodními klienty a zároveň se věnovat práci s informačním systémem, prostřednictvím kterého zajišťovala distribuci zboží do našich maloobchodních prodejen v Dejvicích, Průhonicích a na Smíchově. Dnes působí ve Wine Food Marketu čtvrtým rokem na pozici projektové manažerky. Podílí se na implementaci nového informačního systému i na otevírání nových poboček.
 

PETRA, zástupkyně vedoucích provozu.

Má ráda přírodu, domácí výrobky a vše, co má svůj nezaměnitelný a originální původ.



Do WFM Petra nastoupila před čtyřmi lety, a to v době, kdy její vysokoškolský diplom nestačil ještě ani oschnout. Petra původně hledala uplatnění v oboru, který vystudovala (přírodovědná fakulta UK), ale nakonec její brigáda na pozici runnerky na Tržnici přerostla do hlavního pracovního poměru tak přirozeně, jak se prohlubovaly její znalosti z oblasti italské gastronomie. Dnes má za sebou zkušenosti s prací za barem, znalost Latte Artu i velmi dobrý přehled v oblasti italských vín. Příležitost seznámit se osobně s italskými regiony a pěstováním vinné révy měla Petra nejen u nás ve WFM, ale i při cestách za našimi dodavateli do Itálie. A protože je Petra zvídavá, chtěla si po čase vyzkoušet i práci v rybárně. Ta ji nakonec okouzlila natolik, že v ní zakotvila a vedle italských vín se stala i odbornou asistentkou na gastronomii středomořských ryb a mořských plodů. Dnes je Petra zástupkyní vedoucích provozů a svým dvěma kolegům pomáhá s vedením týmu v obchodě i na Tržnici.
 

TOMÁŠ, vedoucí úseku ovoce-zelenina.

Má hodně kamarádů. Rád cestuje, nejčastěji na jih, a poznává nová místa, ze kterých čerpá inspiraci pro svoji práci.



Od roku 2012 je Tomáš členem rodiny WFM. Jeho počátky jsou spojené s pozicí runnera na Tržnici, a to ještě v době, kdy byl její součástí jen malý úsek ovoce a zeleniny, na kterém Tomáš občas vypomáhal. Ale protože má Tomáš rád přírodu a její rozmanitost, netrvalo dlouho a natrvalo v úseku ovoce a zeleniny zůstal. Dnes je jeho vedoucím a pod taktovkou svého provozního manažera objednává, komunikuje s italským dodavateli ve Veroně, vymýšlí nové podněty pro zlepšení prodeje, rozšiřuje sortiment a po očku neustále pokukuje po vínech, o kterých má dnes díky své vlastní iniciativě bohaté znalosti.

JIRKA, kuchař studené kuchyně.

Báječně a s nadšením fotí nejen na našich společných poznávacích cestách po italských regionech.



Jirka je velký a silný muž, který příliš nemluví, ale hodně toho ví. Kuchyně je jeho život. Má za sebou rozličné pracovní zkušenosti v zahraničí, kde poznal práci v gastronomii ve všech jejích podobách. Ve WFM má za sebou pět let práce a vy díky jeho šikovnosti a kreativitě můžete dnes ochutnat báječné výrobky na pultu studené kuchyně.

ZDENĚK, vedoucí provozu Průhonice.

Pokud máte doma několik let starý program baletu Národního divadla, otevřete jej, Zdeňkovo jméno tam určitě najdete.



Zdeněk nastoupil před čtyřmi lety do WFM na pozici asistenta prodeje na pult, kde kromě jeho kolegů tvořily tým italské šunky a sýry. Brzy přišla ze strany vedení společnosti nabídka podpořit tým na pobočce v Průhonicích. Této změně ještě předcházelo seznámení se s provozem a systémem práce ve velkoobchodě Buy Direct. Rozmanité zkušenosti umožnily Zdeňkovi rychle poznat provoz napříč společností a přinesly mu znalost italských produktů a vín. Po dvou letech se vrátil zpět na hlavní pobočku na Smíchov. Tentokrát již na pozici vedoucího prodejny. A protože naše cesty jsou mnohdy nevyzpytatelné, od podzimu tohoto roku je Zdeněk opět na pobočce v Průhonicích, kterou dostal na starosti.
 

DOMINIK, vedoucí pultu.

Specialista na italské sýry, obdivovatel toltécké moudrosti a mistrovství přítomného okamžiku.



Dominik nastoupil v roce 2010 na pozici asistenta prodeje a byl přítomen růstu a rozvoji společnosti téměř od samého začátku maloobchodního prodeje. Stejně jako všichni zaměstnanci postupně poznával provoz obchodu a seznamoval se s italskými produkty. To, co Dominika od počátku nejvíce přitahovalo, byly italské sýry. Dnes, po šest letech, je jedním z největších specialistů, a to nejen na jejich prodej. Jen těžko naleznete otázku z oboru italské gastronomie, na kterou by Dominik neznal odpověď.

PIERO, italský pekař.

Jeho cesta vedla z malé italské vesničky do Prahy.



Piero pochází z vesničky poblíž Catanie na Sicílii. Již od dětství pracoval na místních trzích a postupně se vypracoval až na „Maestro panificatore“. Díky svým dovednostem byl zván majiteli pekáren a cukráren po celé Sicílii, aby pozvedl úroveň jejich provozoven. Jeho silnou stránkou je výroba pekárenských a cukrárenských výrobků podle tradičních sicilských receptur. Peče bez použití jakýchkoliv dochucovadel, látek k prodloužení trvanlivosti, zvýrazňovačů barev a chuti. A co přinesl Piero do Prahy kromě svého pekařského know-how? Naučil naše zákazníky, že se pravé, ručně vyráběné italské pečivo prodává na váhu – „artigianale“, aby každý zákazník zaplatil jen za to, co si skutečně odnáší. Pro naši společnost pracuje již pátým rokem, za pochodu učí své kolegy základy italštiny a na našich zákaznících piluje svou češtinu.

Rezervace

Online rezervace