Připravte si pizzu doma!

Věděli jste, že máme v nabídce chlazené těsto na pizzu? Je ručně vyrobené a 4 dny kynuté!

Co vás určitě zajímá...

– ručně vyrobené těsto podle autentické italské receptury
– bez konzervantů, obsahuje vybranou italskou mouku, extra panenský olivový olej, droždí, vodu a sůl
– těsto kyne 4 dny v chladu a vyzrává, díky tomu je pizza zdravější, dietní a lépe stravitelná
– pizza z našeho těsta se dobře propeče a je křupavá

 
domácí těsto na pizzu z Wine Foodu

Postup přípravy pizzy doma

Před zpracováním nechte těsto 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 250 °C asi půl hodiny před samotným pečením. Pizza bude díky tomu křupavá a vláčná. Čistý plech nechte během předehřívání trouby uvnitř, ať ho také nahřejete, a tím částečně napodobíte rozehřátý kámen v peci na pizzu, který dokáže akumulovat teplo.



Mezitím si připravte rajčatový základ na pizzu:

Sugo di pomodoro

400 g konzervovaných loupaných rajčat San Marzano, rozmixovaných na pyré
6 g soli
2 g cukru
1–2 stroužky vymačkaného česneku
špetka oregana
8 g oleje

Vše smíchejte.

Pizza Margherita

Odleželé těsto na pomoučněném válu prsty roztáhněte na tenkou placku na velikost vašeho plechu.


těsto posypejte moukou, pokud je příliš lepivé


těsto zpracovávejte prsty, ne dlaněmi, na pomoučené desce ho během tvarování a natahování můžete kol dokola otáčet, aby se vám s ním lépe pracovalo


trpělivě pokračujte, dokud nevytvarujete tenkou placku, okraje těsta nechte vyšší


Opatrně těsto přendejte na připravený pečicí papír, ihned potřete připravenou rajčatovou omáčkou a posypejte nastrouhanou mozzarellou podle chuti.



rajčatovou omáčku ani mozzarellu nedávejte až do krajů



Vše můžete ještě zakápnout extra panenským olivovým olejem. Pečte na rozehřátém plechu při 250 °C asi 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dokřupava upečené.



Ihned po upečení můžete pizzu nakrájet. Obložte ji čerstvou bazalkou podle chuti a před podáváním ji můžete ještě zakápnout extra panenským olivovým olejem.



Ihned servírujte!



Tipy:
Pokud vaše trouba peče nerovnoměrně, během pečení v ní plech pravidelně otáčejte.
I některé další ingredience se na pizzu stejně jako bazalka přidávájí až po upečení, jsou to například rukola, oregano, buvolí mozzarella a prosciutto crudo San Daniele.
Rezervace

Online rezervace