Podere Cadassa

Podere Cadassa

Podere Cadassa je rodinný statek, který se zaměřuje na výrobu sušené šunky Culatello di Zibello DOP. Michelinský šéfkuchař Enrico Bergonzi se tu spolu se svojí rodinou stará o neuvěřitelných 7000 kusů zavěšených ve zrárně. Culatello di Zibello DOP se vyrábí z té nejkvalitnější střední části vykostěné vepřové kýty, do které je ručně vmasírována mořská sůl. Nasolené maso se nechá zhruba 5 dní odpočívat a následně se opláchne ve víně, zaváže se do přírodního střívka a zavěsí se v jeskyni, kde zraje minimálně 18 měsíců. Díky zavěšení získává svůj typický hruškovitý tvar. Culatello se pyšní označením DOP a je doporučované a chráněné organizací Slow Food. Prasata, z jejichž masa se šunka vyrábí, jsou krmena výhradně přírodním krmivem, jako je syrovátka, kukuřice nebo ječmen. Culatello se vyrábí pouze během zimních měsíců, kdy jsou v Pádské nížině konstantní nízké teploty a hustá mlha. Vlhkost v přírodních sklepeních, kde culatello zraje, pomáhá masu změknout.

Stránky výrobce:
http://www.poderecadassa.it/
Rezervace

Online rezervace