Pizza Capricciosa

S rajčaty, mozzarellou, prosciuttem cotto, artyčoky a restovanými žampiony.

Ingredience
1 bochánek nakynutého těsta (k dostání na Tržnici)
100 g rajčatové omáčky
50 g žampionů
30 g nakládaných artyčoků
50 g prosciutta cotto
100 g mozzarelly, nakrájené na plátky
sušené oregano
extra panenský olivový olej

Postup
Před zpracováním nechte těsto 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Troubu si předehřejte dostatečně dlouho dopředu, čistý plech můžete během předehřívání trouby nechat uvnitř, tím částečně napodobíte rozehřátý kámen v peci na pizzu, který dokáže akumulovat teplo.

Žampiony omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Ty krátce orestujte na rozpáleném oleji a dejte stranou. Těsto na pomoučeném vále rozválejte nebo prsty roztáhněte na velikost vašeho plechu. Okraje nechte vyšší. Placku přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a potřete rajčatovým sugem (ne až do krajů). Posypejte oreganem a poklaďte plátky prosciutta, restovanými žampiony, kousky artyčoků a nakonec mozzarellou. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, dokud okraje pizzy nezezlátnou. Pokud vaše trouba peče nerovnoměrně, během pečení v ní plech pravidelně otáčejte.
Rezervace

Online rezervace