Pie Pie Piemont na Vltavě

Italský region Piemont sice nemá moře, přesto po něm bylo pojmenováno mnoho lodí. Nejslavnější byl parník Piemonte z roku 1851, který používal Giuseppe Garibaldi v boji za sjednocení Itálie. Parník Piemonte byl bohužel sešrotován již v roce 1866, a tak naše oslava jednoho z nejúžasnějších italských regionů proběhne na tvarem podobné lodi jménem (A)void Floating Gallery.

Vážení přátelé,
 
Přijměte naši pozvánku na zářijovou oslavu italského regionu Piemont, který se v originále píše Piemonte. Pojmenování je totiž velice důležité. Piemonte vychází ze středověké latiny, v níž slovo Pedemontis (ad pedem montium) znamenalo „na úpatí hor“. Společně s námi ochutnáte to nejlepší, co štědrá příroda s pomocí člověka pod majestátními Alpami stvořila.
 
Když se řekne Piemont, většině znalců Itálie se kromě barola a lanýžů vybaví tyto pojmy:   
Piemont je ale i jednou z hlavních zemědělských oblastí v Itálii. Požehnaná kombinace úrodné země, dostatku vláhy, výjimečného proudění větru, stabilního slunečního svitu – to jsou předpoklady pro vznik skutečných špičkových výrobků světové gastronomie. Neváhejte a přijďte ochutnat.
 
Co ochutnáte za osobní přítomnosti a asistence italských výrobců?
bílé víno Arneis z vinařství Villa Cornarea – přijede Piero
Barolo a Barberu z vinařství  Mauro Veglio – poradí sám Mauro
grilovanou salsicciu rodinného řeznictví Chiapella – Elisabetta nemůže chybět
fenomenální rizoto z piemontské rýže Aquarello ze statku Rondolino – dorazí Manuela
lahodné burgery a steaky od chovatelů proslulého piemontského skotu ze sdružení Coalvi – charismatický Emilio rozpálí svůj proslulý gril 
naprosté delikatesy z lanýžů od rodinné společnosti Tartuflanghe – bude Carlo
nezaměnitelné sýry z malé horské sýrárny Beppino Occelli – ochutnáte s Domenicem 
úžasnou čokoládu a zmrzlinu z delikátní turínské čokoládovny Guido Gobino osobně představí Elena 
   
Kdy ochutnáte: pátek 6. – sobota 7. září 2019
 
Kde ochutnáte:  Loď (A)void Floating Gallery, vltavská Náplavka, kotviště u Vyšehradského železničního mostu
 
Kdo vás kromě jídla a pití bude bavit: uklidňující Jazz Efterrätt (pátek večer), rozverná DJ Magda (pátek i sobota odpoledne) a ironický a velmi specifický Dj Ventolin (sobota 20.00)
 
Jak se vychutnává: rukama, očima, pusou, hlavou 
 
Proč přijít: protože kulinární Piemont je absolutní vrchol světové gastronomie a protože vás rádi uvidíme i jinde než v našich obchodech
 
A co tam bude ještě?: výroba turínského plátna, aperol, video, uvolněná a odpočinková atmosféra …
 
  
S piemontským pozdravem CEREIA* se na vás těší Wine Food - The Italians
 
*
CEREIA je ekvivalentem italského pozdravu arrivederci (nashledanou), který se ovšem v piemontské dialektu někdy píše jako ar vegas nebo i arvëddse.
Rezervace

Online rezervace