Perfetto Trio & Grande Degustazione

Tento pátek nás čeká unikátní degustace za účasti hned tří významných osobností italské gastronomické scény. Na našem smíchovském obchodě bude Morgan Pasqual, majitel rodinné firmy La Giardiniera di Morgan, která je nejen v Itálii a nejen podle Gambero Rosso absolutní špička v nakládání zeleniny. Pozvali jsme i Stefana Montaliho, charismatického majitele prosciuttificio S. Ilario, jehož šunka byla mnohokrát vyhlášena za tu nejlepší v celé Itálii. Trio doplní usměvavá a energická Maria Teresa Ceci a její skvělé Lambrusco, které je vyhlášené po celém světě.

V nabídce žádného znamenitého lahůdkářství v Itálii nechybí nakládaná zelenina La Giardiniera di Morgan. Proč? Všichni vědí, že je prostě ta nejlepší, kterou v Itálii dostanete. A bezesporu nejen v Itálii. Na zítřejší degustaci se o tom můžete sami přesvědčit. Zároveň budete mít možnost zeptat se přímo zakladatele rodinného podniku Morgana, v čem tkví jeho tajemství, jak je možné, že je jeho nakládaná zelenina tak křupavá, má výraznou barvu i chuť, a jak dokázal nálev tak skvěle dochutit.

      

Na chuť parmské šunky S. Ilario jen tak nezapomenete, ta je pro fajnšmekry opravdový poklad. A to právem. Práce Stefana Montaliho začíná už ve výběru vhodného masa, dokonce tvrdí, že právě jeho prvotřídní kvalita tvoří více než polovinu úspěchu při jeho dalším zpracování. Asi vás nepřekvapí, že to probíhá výhradně ručně. Šunka se profesionálně porcuje, nasoluje, válcuje a nakonec dlouho, ale opravdu dlouho zraje. Právě díky tomu má prosciutto di Parma od S. Ilario velmi jemnou a lahodnou chuť a je jen zlehka slané. Stefano se věnuje své práci, marketing prakticky neřeší, dokonce ani na webu nemá žádné informace. O to vzácnější je jeho návštěva a příležitost se s ním osobně setkat a popovídat si s ním.



Maria Teresa Ceci pokračuje v tradici svého dědečka. Vyrábí skvělé Lambrusco, které je často označováno za nejlepší v celé Itálii. Svou veselou povahu a kreativitu přináší i do vinařství, vína mají originální design, na některá můžete psát věnování, jiná mají atypický tvar lahve a některá zase poutavý a nápaditý obal nebo etiketu. Vína Ceci vás prostě zaujmou hned na první pohled stejně jako Maria Teresa. 

    

Degustací se můžete volně zúčastnit, a to již zítra:

pátek 28. dubna 9.00—13.00 a 15.00—18.00
ve Wine Foodu na Smíchově

Rezervace

Online rezervace