Peperoni con mozzarella e acciughe

Gianfranco nám poradil jednoduchý recept na skvělý předkrm, ke kterému ho inspirovaly ančovičky Carlino z městečka Sciacca na jihozápadě Sicílie. Ty budou již od zítřka v naší nabídce!

Ingredience (4 porce) Papriky operte, vyjměte střed i semínka a nakrájejte je na 4 podlouhlé kusy. Plátky papriky pečte na pečicím papíře v předehřáté troubě na 220 °C po dobu zhruba 10 minut, dokud nebude slupka načernalá s malými puchýřky. Poté papriky vyjměte z trouby, nechte je chviličku vychladnout při pokojové teplotě a slupku z nich oloupejte. 

Mozzarelly rozkrojte na čtvrtiny, jemně je osolte, opepřete a zarolujte je do opečených plátků papriky. Navrch ozdobte ančovičkami, čerstvým kerblíkem nebo petrželkou a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
Rezervace

Online rezervace