Pekárna

Od března roku 2011 pro vás každý den pečeme čerstvé tradiční sladké i slané italské pečivo, na jehož kvalitu dohlíží sicilský pekař Piero Barone. V pravidelné nabídce naleznete ciabatty, pane campagnolo, pravý toskánský chléb, croissanty, nechybí ani sladkosti jako brioche, crostata či ovocné tartalletky. Veškeré výrobky připravujeme podle originálních italských receptur a při jejich výrobě nepoužíváme žádné konzervanty. Vzhledem k ruční výrobě pečiva se nedaří dosáhnout vždy stejné gramáže na jednotlivých výrobcích, proto po vzoru italských „artigianale“ pekáren prodáváme pečivo na váhu.

Nedílnou součástí sortimentu je i pizza. Již od dopoledních hodin máme připravenou kynutou pizzu (např. tuňákovou, margherittu, s ančovičkami atp.), kterou pečeme až do večera. Na Tržnici nabízíme i klasickou kulatou pizzu (Marinara, Margheritta, Napoletana a Salame) či pizzu Gourmet, kterou připravujeme jen z těch nejlepších ingrediencí, jako je mozzarella di bufala, rajčata San Marzano či šunka San Daniele.

Pekař Piero Barone pochází ze Sicílie, z vesničky poblíž Catanie. Už od dětství pracoval na místních tržištích a postupně se vypracoval až na „Maestro panificatore“ (mistra pekaře). Díky svým dovednostem byl zván majiteli pekáren a cukráren na Sicílii, aby jim pozvedl úroveň jejich provozoven. Jeho silnou stránkou je zejména ruční výroba veškerého pečiva a sladkostí dle tradičních receptur. „Péct musíte srdcem, teprve potom má pečivo tu správnou chuť,“ říká o své práci Piero.

Naši cukráři denně připravují nejen řadu dezertů, ale i dortů. Na cukrárně si můžete objednat dort snad jakéhokoliv tvaru, velikosti i motivu. Sladkou ukázku naleznete zde.
Rezervace

Online rezervace