Workshop: Tradiční chléb z Itálie a Čech

Přijďte si s Giacomem a Fabriziem upéct vlastní focacciu a podívat se, jak upéct chleba Castelvetrano ze starověkých zrn. Odneste si vlastní kvásek, který si připravíte s Jakubem Pavlovským, pekařem z pekárny na Včelné. A zjistěte, co se skrývá za pojmem a organizací Slow Food od Blanky Turturro, prezidentky pražské pobočky.

Každý účastník si jako pravý italský pekař upeče vlastní focacciu a bude moci odhalit tajemství výroby přírodního mateřského kvásku. Dozví se také, jak upéct dva druhy tradičního tmavého chleba: sicilský chléb z velmi starého a zdravého druhu mouky podle tradice městečka Castelvetrano a klasický český žitný chléb pečený stejně jako před sto lety a na hony vzdálený supermarketové variantě.

Vše, co uvidíte, budete moci ochutnat a workshop zakončíme společným hodováním.
Čeká na vás křupavé pečivo, sýry, salámy a samozřejmě sklenka vína.



Workshop se bude konat 26. 6. 2019 od 17 do 20:30.
Cena workshopu: 849 Kč


Počet míst je omezený (min. 12, max. 20) a je třeba se zaregistrovat předem zde

Budeme se moc těšit na viděnou!
Rezervace

Online rezervace