Panna cotta s čerstvým ovocem

Panna cotta patří k vlajkovým italským dezertům. Ozvláštnit ji můžete i kapkou alkoholu. Než panna cottu vlijete do formiček, vmíchejte do ní například Amaretto.

Ingredience

2 lžičky želatiny
500 ml čerstvé 33% smetany
40 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky atp.)



Postup

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina nabobtnala. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte cukr, vanilková semínka i rozkrojený lusk a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.
Z hrnce vyndejte lusk a směs vlijte do formiček (skleničky, hrnečky). Dejte na 4–6 hodin do ledničky, aby panna cotta zatuhla. Vyndejte z lednice a podávejte s čerstvým ovocem.
Rezervace

Online rezervace