Novinky z mlýnu Tamanini

Rodina von Berg s více než 600letou mlynářskou tradicí se stará o mlýn Tamanini v Trentinu a mlýn Merano v Alto Adige. V Trentinu vyrábí polentu z kukuřičné mouky a pohanky, kroupy, kuskus i krupicové pizzoccheri. Produkty jsme zařadili do naší nabídky a přinášíme vám i skvělé recepty!

Nově máme v nabídce kroupy – loupaná zrna z bílého ječmene, tedy bez otrub. Obsahují vysoký obsah vlákniny a v Trentinu se tradičně používají k přípravě zdravých a lehkých polévek. Použít se dají i k přípravě domácího chleba, když se vmíchají do mouky. Rodina von Berg se s námi podělila o recept na tradiční kroupovou polévku z Trentina, vyzkoušet ho můžete i vy!

Z Molino Tamanini máme nově i kuskus, který se vyrábí mletím a proséváním tvrdé pšenice. Ta se poté spaří a vytvaruje se do drobných kuliček. Příprava kuskusu doma je velmi snadná, protože se nevaří, jen se zalévá vroucí vodou. Recept na lehký salát naleznete zde!

Vyzkoušet můžete i krupicové pizzoccheri, které se do Trentino-Alto Adige rozšířily z údolí Valtellina v sousední Lombardii. Obsahují celozrnnou pohankovou mouku, a tak jsou bohaté na vlákninu. Tradiční recept na Pizzoccheri della Valtellina jsme pro vás připravili zde



Doma si ale můžete připravit i polentu z kukuřičné mouky a pohanky, které se říká Taragna. Stačí ji za stálého míchání postupně přisypávat do vroucí osolené vody. Jakmile dosáhnete požadované konzistence, stáhněte ji z plotny a přimíchejte do ní svůj oblíbený horský sýr. Před podáváním můžete na vrchu nechat rozpustit malou kostku másla.



Stejným způsobem připravíte i kukuřičnou polentu od Molino Tamanini. Ta se skvěle hodí k rajčatové omáčce s rozmarýnem, salsicciou a strouhaným parmezánem.



Molino Merano & Molino Tamanini

Historie mlýnu Merano se začala psát již před 600 lety v malém bavorském městečku Ansbach. Rodina von Berg se časem přesunula do Itálie a od roku 1985 vlastní mlýn ve vesnici Lana nedaleko města Merano v Alto Adige. Stávající majitel Rudolf von Berg je zároveň spoluzakladatelem Dietary Food Solutions, a proto se zaměřil mimo jiné i na výrobu bezlepkových produktů.

Rodina ráda inovuje a přichází na trh s novými produkty, a tak v roce 2000 zakoupila další mlýn, Molino Tamanini, který se nachází v údolí Sugana v Trentinu asi hodinu jízdy od Molino Merano a který byl založen již v roce 1870. Zde se specializují na polentu z kukuřičné mouky a pohanky, krupici, kuskus nebo například kroupy.

Rodina von Berg spojuje tradici, která se u nich předává z generace na generaci, a zároveň se věnuje výzkumu a snaží se neustále přinášet nové produkty. Vyrábí všechny možné druhy mouky, od pšeničné přes žitnou, špaldovou, mouku ze starodávné odrůdy pšenice dvouzrnka až po mouku z obilných zrn z horských oblastí Alto Adige.
Rezervace

Online rezervace