Novinky na naší pekárně

Nejenže od května zařadíme do naší stále nabídky piadinu, už teď máme na pekárně nové kváskové chleby!

Pane scuro al forno a legna, kváskový chléb, pečeme v peci na dřevo 1–1,5 hodiny. Těsto z mateřského kvásku a mixu celozrnné, semolinové a pšeničné hladké mouky kyne minimálně 24 hodiny. Kváskový chléb přímo z pece má křupavou kůrku a po rozkrojení krásně voní.



Náš šéfkuchař Gianfranco s pekařem Giacomem těsto každý den ručně zadělávají podle tradiční receptury z jihu Itálie, hnětou ho ve velkých dřevěných kádích a bochníky sází do pece na dřevo, ve které pečeme i naši pizzu.



V nabídce máme nově i pane ai tre malti, kváskový chléb se 3 druhy sladu. Těsto z mateřského kvásku a mixu pšeničné hladké a žitné mouky se třemi druhy sladu kyne vždy alespoň 14 hodin a obsahuje hodně vody, proto je chléb uvnitř vláčný a nadýchaný.



Už v květnu bude v sortimentu naší pekárny i piadina, specialita z Emilia-Romagni. Tu vám na tematické večeři Svět je plochý! představili naši šéfkuchaři Gianfranco a Luca společně s Albertem z mlýnu Naldoni, který má více než 200letou tradici a ve kterém se připravuje vyhlášená směs mouky na piadinu.


Luca Caravaggi, Alberto Naldoni a Gianfranco Iuorio
Rezervace

Online rezervace