Nahoru, dolů a zpět

Nahoru, dolů a zpět
Vinařství Les Crêtes & Enrico Bergonzi

Na naší další letní večeři ochutnáte odrůdy, o kterých jste asi nikdy neslyšeli a následně asi nejlepší chardonnay v Itálii.
Vařit bude náš starý dobrý známý - střídmý mišeliňák Enrico Bergonzi, jehož styl odpovídá spíše fantastické trattorii, než prudce elegantním restauracím.
 
Vinařství Les Crêtes, jež máme tu čest do ČR dovážet, leží mezi tzv. velkou čtyřkou – Monte Bianco (Mont Blanc), Monte Cervino (Matterhorn), Monte Rosa a Grand Paradiso, v nejmenším italském regionu Valle d‘Aosta. V roce 1810 tu rodina Charrère založila malé dvouhektarové vinařství.
Vysoká nadmořská výška, alpské mikroklima v kontrastu s kontinentální teplotou horami chráněného údolí, vytvářejí unikátní podmínky pro pěstování vína. O vinohrady na rozloze 20 hektarů se dnes stará již čtvrtá generace rodiny. Constantino se zaměřil na původní odrůdy pěstované v údolí Aosta, kterým hrozilo vyhynutí. Díky péči o vinohrad  a respektu k tradici se zachovaly Fumin, Cornalin, Mayolet, Premetta, Prié Rouge.
Pod Mont Blanc spravují 20 hektarů vinic a ročně produkují okolo 170 000 lahví. My ochutnáme ty nejzajímavější.
 
Michelinský šéfkuchař Enrico Bergonzi je  v Konírně takřka jako doma. Opravdu doma je pak ve vesničce Colorno nedaleko od Parmy, v restauraci Al Vèdel. Více než 200 let stará trattorie sousedí s rodinným statkem Podere Cadassa, místem, kde Enrico spolu s rodinou vyrábí Culatello di Zibello DOP – královnu sušených šunek, chráněnou asociací Slow Food.
Ta pochopitelně nemůže chybět ani v menu, stejně jako tradiční parmský desert La Duchessa.
Svá místa si můžete rezervovat on-line.
 
Cena 2 390 Kč

Menu

WELCOME DRINK
 
Petit Arvine Valle d‘Aosta DOP, Les Crêtes
 
ANTIPASTO
 
Culatello di Zibello DOP e tortino di asparagi con salsa al parmigiano
Sušená šunka Culatello di Zibello, dortík s čerstvým chřestem a omáčkou ze sýru Parmigiano
Chardonnay Valle d‘Aosta DOP, Les Crêtes

 
Pesce gatto e anguilla marinati con piccole verdure primaverili
Marinovaný sumeček a úhoř s jarní zeleninou
Chardonnay Cuvée Bois Valle d‘Aosta DOP, Les Crêtes

 
PRIMO
 
Ravioli alla mela renetta con pancetta, erbe aromatiche e tartufo nero
Ravioli plněné zeleným jablkem s pancettou, bylinkami a černým lanýžem
Fumin Valle d’Aosta D.O.C., Les Crêtes
 
SECONDO
 
Punta di vitello al forno e verdure brasate
Pečená telecí květová špička s dušenou zeleninou
Syrah Coteau la Tour Valle d‘Aosta DOP, Les Crêtes
 
DOLCE
 
Duchessa di Parma (tipico dolce locale dedicato a Maria Luigia)
Tradiční parmský dezert „Duchessa“
Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG Spumante Dry, Drusian
 

Svá místa si rezervujte on-line.

Rezervace

Online rezervace