Moderní ligurská vína

Celá rodina Merano, od které máme v sortimentu úplně nová vína, právě sklízí na vinicích hrozny. Jejich moderní ligurská vína z vinařství Poggio dei Gorleri můžete ochutnat na tematické večeři s králem pesta Robertem Panizzou a šéfkuchařem Davidem Marzem. 

Víno Blu di Mare je mladé Vermentino s intenzivní svěžestí, mineralitou a tóny soli, což je pro vína, která se rodí blízko moře, často charakteristické. Blu di Mare se vyrábí z těch nejmladších hroznů Vermentina.
Zrání: 6 měsíců v nerezové oceli
Teplota podávání: 12 °C
 
Víno Vermentino Vigna Sorì je cru ze stejnojmenné vinice. Má příjemnou mineralitu.
Zrání: 6 měsíců v nerezové oceli
Teplota podávání: 12 °C
 
V chuti vína Cycnus jsou cítit exotické tóny a svěžest. Rodí se z autochtonní odrůdy Pigato, která je zároveň velmi vzácná.
Zrání: 8 měsíců v nerezové oceli
Teplota podávání: 12 °C
 
Víno Peinetti z odrůdy Dolcetto má dlouhotrvající chuť, střední tělo a příjemně nahořklou dochuť.
Teplota podávání: 16–18 °C
 
Výrazné víno Rebosso s příjemnou svěžestí se rodí z odrůdy Grenache, kterou můžete znát i pod jinými názvy. Například na Sardinii jí říkají Cannonau. V chuti jsou cítit intenzivní tóny borůvek a třešní.

S vhodným párováním k jídlu si nemusíte lámat hlavu, nechte se inspirovat naším menu na zářijovou tematickou večeři, které se zúčastní i sám král pesta Roberto Panizza!
 

Poggio dei Gorleri

ligurské vinařství

Vinařství založila rodina Merano v roce 2003 a od té chvíle se snaží vyrábět inovativní mladá vína, která odráží tradici a esenci Ligurie. Při zpracování vín se vyhýbají použití chemických přísad. Vína pochází z oblastí: Diano Marina, Gorleri, Andora, Albenga. Na celkem 10 ha vinic se rodí vinné odrůdy Vermentino, Pigato, Granaccia a Dolcetto, kterému místní říkají Ormeasco.
Rezervace

Online rezervace