Michelinka: Massimiliano Celeste v Hostivaři

Na michelinskou večeři ve Wine Foodu v Hostivaři jsme se rozhodli pozvat známé tváře z Piemontu. Minulý rok u nás šéfkuchař Massimiliano Celeste, který vede restauraci Il Portale na břehu jezera Maggiore, představil klasickou piemontskou kuchyni. Teď pro nás připravil kreativní menu inspirované jeho cestami po světě.

Městečko Verbania, odkud Massimiliano pochází, leží blízko hranic se Švýcarskem, a tak například typicky italské gnocchetti doplnil o čokoládu, která k sousednímu Švýcarsku neodmyslitelně patří.

Společníka bude Massimilianovi dělat Pier Bovone z vinařství Cornarea. Pier k menu napároval svá vína, která se rodí v samém srdci oblasti Roero. Na večeři si vychutnáte svěží víno Roero Arneis s ovocnou chutí, plné a elegantní Roero Rosso i sladké Tarasco.

Večeře se koná ve středu 24. května od 19.30 ve Wine Foodu v Hostivaři. Svá místa si můžete rezervovat on-line.
 

Menu

Entreé
Cappasanta, Asparagi, Burrata e Mango
Hřebenatky, chřest, burrata a mango
Roero Arneis DOCG, Cornarea, Piemonte, 2015

Antipasto
Uovo 65°, Coste, croccante di Nocciole e “Bacon”
Vejce Poché, žebírka, křupavá oplatka z lískových oříšků a slaniny
Roero Arneis DOCG, Enritard, Cornarea, Piemonte, 2013

Primo
Gnocchetti di Patate al Profumo di Cioccolato, Coniglio, Cipollotti freschi allo Zenzero e Aria all’Arancia
Bramborové gnocchetti s vůní čokolády, králičím masem, jarní cibulkou na zázvoru a pomerančích
Nebbiolo d’Alba DOC, Cornarea, Piemonte, 2015

Secondo
Petto di Faraona, Gamberi Rosa, Mela Verde e Piselli
Prsa z perličky, růžové krevety, zelené jablko a hrášek
Roero Rosso DOCG, Cornarea, Piemonte, 2014

Dessert
Semifreddo al Mascarpone Meringato ai Frutti Rossi
Chlazený dortík s mascarpone a lesními plody
Tarasco, Cornarea, Piemonte, 2010

 
Rezervace

Online rezervace