Made in Alba

Bruno Cingolani, Dulcis Vitis & Pier Bovone, vinařství Cornarea
Středa 23.ledna od 19.30
Konírna, Smíchov, Praha 5

Na první tematické večeři roku 2019 budeme servírovat mimořádné lanýžové menu.
Tradiční piemontskou surovinu z oblasti Langhe–Roero, chráněné UNESCO, nám v osobitém pojetí představí šéfkuchař Bruno Cingolani, který vede v Albě  restauraci Dulcis Vitis (dulcisvitis.it). V okolí Alby se nacházejí ty nejlepší lanýže, a právě lanýž je hlavním hrdinou našeho prvního letošního tematického večera. Bruno je v Albě známý svým trochu netradičním pojetím lanýže v gastronomii.

Popíjet budeme převážně víno Roero Arneis z vinařství Cornarea (cornarea.com), které nám osobně představí jeden z jeho spolumajitelů, náš dobrý přítel, Pier Bovone. Vinici Cornarea založili v 70.letech jeho rodiče Francesca Rapetti a Piero Bovone, kteří se jako první rozhodli tuto autochtonní odrůdu zachránit a jen díky jejich úsilí Arneis přežilo.  
Na večeři si vychutnáte svěží Roero Arneis i elegantní a plné Roero Rosso a sladké Tarasco.

To vše ve středu 23. ledna od 19.30 v Konírně na Smíchově.

Cena 2 990 Kč
Svá místa si můžete rezervovat on-line.


Menu

Welcome drink
Spumante Roero Arneis DOCG, Mapoi, Cornarea

Antipasti
Fassona marinata profumata alle erbe, olio extra vergine, tartufo nero pregiato
   V bylinkách marinované hovězí plemene Fassona s extra panenským olivovým olejem a černým lanýžem

Uovo pochet, crema di formaggio d’Alpeggio delle Valli del Piemonte, tartufo nero pregiato
   Pošírované vejce s krémem z piemontského horského sýru a černým lanýžem

Roero Arneis DOCG, Cornarea, 2017

Primo
Le Raviole al plin cotte nel brodo magro, estratte asciutte, ricoperte di parmigiano, servite al tovagliolo
   Piemontské raviole vařené ve vývaru, servírované v ubrousku se sýrem parmigiano

Roero Arneis DOCG, Enritard, Cornarea, 2013

Secondo
Gallo di cortile  al vino Nebbiolo, tartufo nero
   Kohout na víně Nebbiolo s černým lanýžem a zeleninou

Roero Rosso DOCG, 2013

Dessert
Note di notte: semifreddo di cioccolato, crema di nocciola, torrone
   Noční noty: chlazený čokoládový dortík s krémem z lískových oříšků a nugátem torrone

Passito di Arneis,Tarasco, Cornarea

Rezervace

Online rezervace