Lucova škola grilování: Hovězí fracosta

Že si maso s grilem rozumí, ví každý. A grilování je prostě ideální příležitost sejít se s přáteli a rodinou. Blýsknout se před nimi můžete perfektně ugrilovaným hovězím s česnekovou salsou a opečenými bramborami. Náš nový šéfkuchař Tržnice Luca pro vás připravil recept.

Hovězí fracosta s česnekovou salsou a pečenými bramborami



Ingredience pro 4 osoby
720 g hovězí fracosty (tj. nízká roštěná)
2 větvičky rozmarýnu
2 stroužky česneku
300 g nových brambor
sůl                    
pepř                   

Ingredience na česnekovou salsu
150 g petržele
1 stroužek česneku 
70 g olivového oleje
30 ml bílého vinného octa      
2 vařená vejce
40 g bílého chleba               
100 ml mléka
sůl
pepř     

Postup – česneková salsa
Do vhodné nádoby vložte česnek, petržel, olej, sůl, pepř a rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte ocet a chléb namočený v mléce a znovu mixujte. Nakonec přidejte vařená vejce a rozmixujte dohladka. 

Postup – pečené brambory
Brambory rozkrojte podélně napůl a vložte je do pánve s olejem, česnekem a rozmarýnem. Opékejte je 20 minut, dokud úplně nezezlátnou.



Postup – fracosta
Maso osolte, opepřete a zprudka opečte 3 minuty z každé strany. Nechte maso odpočinout a rozkrojte ho šikmo napůl.



Kompozice
Na talíř dejte brambory, na ně položte fracostu a vedle ní naservírujte česnekovou salsu podle chuti.

Naše sommelierka Elisa k chodu doporučuje víno: 
Rosso di Montepulciano DOC, Rosso, Salcheto  
Rezervace

Online rezervace