Lucova škola grilování: Bruschetta

Grilovat se dá i bez masa! Tip na bezmasý chod od našeho šéfkuchaře Lucy. Jednoduchá, zdravá a lehká večeře! 

Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty



Ingredience pro 4 osoby
bruschetta (krajíc žitného chleba)
600 g ricotty 
80 g keříčkových rajčat
40 ml extra panenského oliv. oleje
směs listových salátů (zhruba 200 g)
sůl                   
pepř                    
oregano            

Postup
Rajčata zbavte semínek, nakrájejte je na kostičky a ochuťte oreganem, olejem, solí a pepřem. Plátky žitného chleba zakápněte olejem a ogrilujte. Ogrilované plátky potřete ricottou smíchanou s olejem, solí a pepřem a navrch naskládejte nakrájená ochucená rajčata. 



Kompozice
Bruschettu podávejte se salátem zakápnutým olejem.



Naše sommelierka Elisa k chodu doporučuje víno: 
Vermentino di Sardegna DOC, Primo Bianco, Cantina Mesa 
Rezervace

Online rezervace