La Giardiniera di Morgan

La Giardiniera di Morgan

Giardiniera se někdy volně překládá jako zahrada ve sklenici.
Morgan Pasqual a jeho žena Luciana začali s prosciuttificio, později si založili restauraci a trefně ji nazvali 5 sensi, tedy 5 smyslů. Masité chody doplnili domácí nakládanou zeleninou. Velice záhy se ukázalo, že se zákazníci vrací právě kvůli nakládané zelenině a chtějí si ji zakoupit i domů. Proto se rodina v roce 2012 začala věnovat pouze nakládání zeleniny.
Nadšení celé rodiny se promítlo i do pojmenování produktů. Zelenina marinovaná v oleji je dedikována Morganově manželce Lucianě, nakládaná zelenina s cibulí, zelenými fazolkami a celerem je pojmenována jako jejich dcera Giada, pálivá verze nakládané zeleniny s chilli a zázvorem se jmenuje po jejich druhé dceři Anně a zelenina lehce doslazená hruškami a jablky nese jméno syna Giovanniho.
Rodina zeleninu vykupuje od malých farmářů z Veneta a zpracovává ji ručně. K dochucení zeleniny používají sladkou sůl z Cervie (sale di Cervia), která se na malých solných plantážích sklízí stejně jako kdysi – ručně a za pomocí dřevěných hrábí. Říká se jí „sladká“, protože nemá štiplavé až hořké tóny jako například některá mořská sůl. Čerstvou sezonní zeleninu vaří na páře, ta si díky tomu uchovává svou barvu, chuť i vitaminy. Nakládají ji bez použití konzervačních látek.


Stránky výrobce:
http://www.lagiardinieradimorgan.com/
Rezervace

Online rezervace