Barlotti

Barlotti

Caseificio Barlotti, rodinná výrobna mozzarelly z buvolího mléka byla založena již kolem roku 1900 a řadí se k nejstarším a nejznámějším výrobcům mozzarelly v oblasti Kampánie. Caseificio sídlí v městě Paestum, které je nedaleko od antických chrámů známé archeologické lokality. Okolní úrodná půda a mírné klima zde vytvářejí ideální podmínky pro chov buvolů. Caseificio Barlotti bylo zpočátku známé hlavně díky chovu buvolů, ale zanedlouho si svými produkty získalo také chuťové pohárky milovníků mozzarelly. Dnes se v okolí rodinného podniku pase přibližně 400 buvolů, jejichž mléko se ručně zpracovává na mozzarelly různých tvarů, na ricottu či máslo. K výrobě používají mléko z vlastní produkce, pouze nepatrná část pochází od místních, pečlivě vybraných chovatelů. Sýrárna vlastní i malou restauraci, kde si můžete vychutnat nejen sýry, ale také jejich vlastní buvolí maso či zeleninu.

Stránky výrobce:
http://www.barlotti.it
Rezervace

Online rezervace