Guido Gobino

Guido Gobino

Malá turínská čokoládovna proslavená výrobou velmi kvalitních čokolád, nugátových bonbonů (giandujotti a cremini), krémů a turínských sladkostí, které vyrábí podle tradičních místních receptur. Výrobna, založená v roce 1946, patří mezi jedny z mála skutečných cioccolato artigianale, které používají tradiční postup zpracování čokolády z 18. století formou tzv. extruze. Vyhlášené piemontské lískové oříšky, považované odborníky za nejlepší na světě, které zpracovávají do nugátových bonbonů a čokolád, si sami pěstují a praží, stejně tak jako kakaová zrna, dovážená z výběrových plantáží Venezuely, Equadoru a Trinidadu. Díky používaní staré piemontské metody nevylévají hmotu hmotu do pevných forem, takže čokoládové bonbony mají charakteristický nepravidelný tvar. Gobino čokolády jsou snadno rozpoznatelné - rozlitá čokoládová směs se zasype oříšky a poté se ručně vytvaruje do tvaru obdelníku, okraje zůstávají nepravidelné a různě silné. Za své výrobky získává Gobino pravidelně ocenění v prestižních soutěžích po celém světě. Jejich slaný čokoládový bonbon Cremino al sale byl v roce 2008 vyhlášen prestižní London Academy of Chocolate nejlepší čokoládovou pralinkou na světě.

Stránky výrobce:
http://guidogobino.it/
Rezervace

Online rezervace