Fratepietro

Fratepietro

Příběh firmy Fratepietro se začíná psát 9. dubna 1890, kdy tehdy šestnáctiletý Giovanni přebírá od svého dědečka rodinný podnik Santo Stefano ve městě Cerignola (Puglia). A ačkoli se Giovanni později stane advokátem, nepřerušuje rodinnou tradici pěstování a zpracovávání oliv, firma se později přejmenovává na Fratepietro a postupně se rozrůstá. V jeho stopách se stejnou vášní pak pokračují i Giovanniho potomci. Dnes je Fratepietro společností, která v sobě dokonale propojuje tradiční neprůmyslové metody a moderní přístup k zemědělství. Zaměřují se na zejména na výrobu nakládaných oliv odrůdy Bella di Cerignola a Coratina, které zpracovávají z 30 hektarů staletých olivových hájů. O kvalitě oliv Fratepietro svědčí i to, že si je oblíbil i slavný šéfkuchař Grand hotelu Villa Serbelloni, Ettore Bocchia.

Stránky výrobce:
http://www.agricolafratepietro.it
Rezervace

Online rezervace